Blog

5 hjemmesider til at tjene penge på din rejse

For de fleste er en rejse en omkostning – en ferie, du sparer op til og tager afsted på, men kommer hjem fra fattigere.

Men hvad hvis det ikke behøver at være sådan?

Med disse 5 hjemmesider har du mulighed for at vinde nogle af dine penge igen og, hvis du er rigtigt skarp, måske endda tjene penge på at tage ud og rejse.

Shutterstock m.fl.

Første mulighed er at bruge sider som Shutterstock, iStockphoto og Fotolia til at sælge dine billeder.

Hvis du tager flotte billeder af strande, gamle bygninger og mennesker rundt omkring i verden, kan du være heldig at sælge disse.

At sælge billeder er fantastisk, for når først du har lagt billederne til salg kan du tjene mange i mange år efter.

Konkurrencen er dog samtidigt intens og du skal være dygtig både til at tage nogle flotte billeder og samtidigt være i stand til at redigere dem. De bedste fotografer får en livstidsindtægt, men mindre kan også gøre det.

Flyforsinkelse

Denne er simpel:

Hvis dit fly er mere end 3 timer forsinket ind i eller ud af EU, har du ret til kompensation. Din kompensation starter ved 1.800 kr. Og går helt op til 4.500 kr.

Læs mere om reglerne og dine muligheder for erstatning her.

Du kan søge flere år tilbage i tiden, hvis du har været ramt!

Bliv freelance skribent

Har du en bærbar computer – og kan du skrive tekster på den?

Så kan du tjene penge som freelance skribent.

Danske virksomheder har altid brug for produkttekster, blogindlæg og meget andet. Du kan finde dine kunder på iværksætterfora som Amino eller Facebook-grupper som UngIværk. Fordelen ved at være tekstforfatter er, at du er ultimativt fri i forhold til hvor og hvornår, du ønsker at udføre dine opgaver – så længe, du leverer et godt resultat til tiden for dine kunder.

Udlej din lejlighed i byen

Har du en lejlighed i en af Danmarks store byer? Så kan du udleje den gennem tjenester som AirBnB eller Wimdu og tjene mange penge.

En 4-værelses lejlighed i København kan omsætte dig 50.000 kroner og opefter om måneden, hvis du spiller dine kort rigtigt.

Det er kun de første 24.000 kroner i lejeindkomst, der er skattefrie for dig – men beskattede penge er bedre end ingen penge.

Der er opstået et økosystem af virksomheder rundt omkring AirBnB-udlejning særligt i København. Her har du mulighed for at konkurrere med de mange etablerede hotelkæder for en bid af den samlede kage. Hvor et hotel i København nemt koster 1000 kroner om dagen i højsæsonen (kilde: hotelkøbenhavn.dk), kan du få 800 kroner for din lejlighed uden de store problemer.

Undervis i engelsk

Særligt i Asien kan du tjene penge på at undervise andre i Engelsk.

Du finder dine opgaver og kunder på sider som TeachAway eller GoOverseas. Du kan både undervise i skoler eller for enkelte, private kunder.

Da de fleste værdsætter et længerevarende forhold til deres underviser, er dette kun en mulighed for dig, der er ude at rejse i længere tid ad gangen.

God rejse!