Blog

Business Intelligence – disse ting bør du vide

Programmer

Der findes efterhånden rigtig mange udbydere af BI-løsninger, og de bedste tilbyder en samlet pakke, hvor det er muligt at operere på mange forskellige platforme og med mange forskellige typer af data. Det er vigtigt, at man vælger en løsning, som passer til virksomhedens behov, for det kan nemlig sagtens både blive for kompleks og for simpelt, så man ikke udnytter de mange muligheder, man måske har. Af de populære løsninger kan nævnes Domo, Microsoft SQL og InsigtSquared. Disse tre systemer leverer alle sammen gode løsninger, hvor der er mulighed for at bruge data fra både fysiske servere, online-data og offentligt tilgængelige data.

Hvad bruges BI til?

Business Intelligent kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Der kan fastlægges strategier, når man har analyseret sig frem til resultater, og det kan være definerende for, hvilket retning virksomheden skal gå i. Man kan altså sige, at BI bruges til at skabe et bedre grundlag for de valg, man træffer som virksomhed. BI giver mulighed for at navigere sikkert og overskueligt gennem de mange data, som sommetider virker rodede og uanvendelige.

Er du blevet mere nysgerrig på, hvordan man bruger sine data bedst muligt, kan du klikke her for at læse mere.

Indkøb og lagerbeholdning

Et af de områder, hvor BI-løsninger kan gøre en forskel er, når man taler om indkøb og lagerbeholdningen. Det er et område, hvor man både kan skabe værdi i virksomheden, men hvor man også hurtigt kan miste penge. Ved hjælp af grundige dataanalyser kan man undersøge, hvordan der kan optimeres i vareindkøb, så de tilpasses til produktionen i en produktionsvirksomhed – eller efterspørgslen i en salgsvirksomhed. På den måde kan man også sikre, at man altid har styr på lagerbeholdningen, så man hverken har for meget eller lidt.

Opfølgning

Der er også gode muligheder for, at man kan følge op på en række områder i virksomheder ved hjælp af BI-systemer. Det betyder kort sagt, at man får mulighed for at vide, hvad man har gjort godt og skidt. Hvis man hele tiden sørger for at gemme og indsamle data fra investering og valg, man har truffet, kan man bruge disse data i de smarte BI-systemer, så man efterfølgende kan følge op på processerne hele vejen rundt.

Marketing

Når man skal lave en markedsføringsstrategi, er det afgørende at man kender målgrupperne bedst muligt. Kendskabet skabes primært ved hjælp af en masse data, hvor man lærer om behov, købevaner og andre relevante ting. Disse data skal selvfølgelig bruges fornuftigt, så man kan ramme de rigtige personer korrekt. Markedsføringen kan være en afgørende del af en virksomheds strategi, og BI-systemer kan hjælpe til at sætte disse data om kunderne i systemer.

Økonomi

I bund og grund handler det om, at en virksomhed skal lave økonomiske resultater for at overleve og udvikle sig. BI-systemer er først og fremmest en hjælp til at styrke økonomien på alle områder i en virksomhed. Data er ikke brugbare i sig selv, hvis man ikke er i stand til at gøre brug af dem, og her kan BI-løsninger gøre det mere overskueligt at overskue, hvor der kan optimeres.