Blog

Derfor bør du SSL-sikre din hjemmeside i 2017

Vi skriver nu 2017, og er din side ikke SSL sikret, så bør du få det gjort hurtigst muligt. SSL er efterhånden en standard som alle brugere på nettet forventer, og søgemaskinerne tillægger det også stor værdi, hvis en side har SSL sikret.

Lad os se på hvorfor og hvordan du skal sikre din side med SSL.

SSL og SEO

I 2014 annoncerede Google, at de fremadrettet ville prioritere hjemmesider højere i deres søgeresultater, hvis de var sikret med SSL. Her i 2017 har de taget skridtet videre i deres Chrome browser, hvor brugerne nu får en advarsel på sider, hvor de indtaster følsomt data, hvis siden ikke er SSL-sikret. Følsomt data kan eksempelvis være kortoplysninger, kontaktoplysninger eller persondata.

Det er derfor mere klart end nogensinde før, at SSL har en indflydelse på din SEO. Det er svært at sige, hvor meget det tæller i SEO at have sin side sikret med SSL, og langt de fleste SEO-eksperter er da også enige i, at det er en mindre faktor.

Det er dog super nemt at få SSL på sin side i dag, og derfor giver det ikke mening ikke at gøre det. Hvis du gerne vil lære mere om SEO, så kan det anbefales at tage på et SEO kursus eller et SEO seminar. Her vil du med sikkerhed også få at vide, at SSL er godt for din sides SEO.

Men nok om SEO fordelene, lad os se på, hvordan du får SSL på din side!

Sådan får du SSL på din hjemmeside

SSL er inden for det seneste år blevet let tilgængelig takket være en ny teknologi udbudt af Lets Encrypt.

Lets Encrypt er et non-profil projekt, som har til formål at udbrede SSL til hele internettet. Projektet er støttet af blandt andet Google og Microsoft. Lets Encrypt udsteder gratis SSL certifikater til alle der ønsker det!

Mange danske webhotel-selskaber er også begyndt at benytte sig af Lets Encrypt teknologien, og det betyder for dig, at du med stor sandsynlighed også kan få gratis SSL.

Udbydere som blandt andet UnoEuro, Surftown, cHosting og One.com benytter sig af SSL fra Lets Encrypt, og du kan derfor hos disse udbydere få gratis SSL. Mange andre webhotel-udbydere tilbyder det også, så prøv at skriv til din og spørg om mulighederne for gratis SSL igennem Lets Encrypt.

Når du har fået fat i dit gratis certifikat og aktiveret det på dit webhotel, så er det på tide at få din side til at svare på https i stedet for http.

Hvis du bruger WordPress, så er dette super nemt.

Alt hvad du skal gøre er at installere og aktivere et plugin kaldet ”Really Simple SSL”, som faktisk vil gøre alt arbejdet for dig. Du skal blot trykke ”aktiver SSL”, og så er din side SSL-sikret.

Bruger du ikke WordPress, findes der sikkert andre moduler eller plugins, som du kan bruge i dit CMS. Ellers kan du prøve at spøge din udvikler til råds. Det er ikke svært at skifte, så snart du har certifikatet på plads – så det er bare med at komme i gang!