Blog

Få samlet og sikret dine billeder

Du har sikkert tænkt tanken før – ”tænk, hvis jeg mister mine billeder, som jeg har liggende på computeren.” 

Stort set alle har digitale billeder og videoer i dag, som ligger opbevaret på computeren. Siden digital fotografi vandt frem, er der blevet taget milliarder af billeder, og der bliver endnu flere for hver dag, der går. Alle vil gerne fastfryse deres gode øjeblikke, så de senere kan kigge tilbage i arkiverne og føle et sting af nostalgi over, hvad der var engang. Gode øjeblikke som oplevelser på stranden i sommerferien, skituren eller de flotte efterårsfarver er blot nogle få ud af et uendeligt antal eksempler, jeg kan komme med.

Desværre er digitale billeder ikke specielt godt sikret, når de ligger på computeren, og da få vælger at få fremkaldt deres billeder, er de kun placeret ét sted. Nemlig på computeren.

Hvis computeren svigter, så mister man sine billeder – og det er noget af det værst tænkelige, man kan forestille sig. Computeren kan man få en ny af, men billederne er uvurderlige.

Derfor er det vigtigt at have en backup af dem. En rigtig god backup. Ikke en på en ekstern harddisk, for her er man lige vidt, hvis huset brænder eller harddisken kommer noget til. Man bør ty til cloud backup for at være på den helt sikre side.

Billeder placeret i skyen er sikret bedst muligt

Skal du have sikret dine billeder på den meste effektive og bedste måde, skal du bruge skyen. Det er den eneste måde hvorpå, du får flyttet din backup af billederne ud af husets 4 vægge. Måden det fungerer på er, at du installerer et program, som automatisk scanner din computer og sender en kopi af dine mapper og filer hen til en server, ’skyen’, som er placeret i et datacenter, hvor det kun er ved force majeure, at dine billeder kan blive kompromitteret.

Og så tænker du måske: ”Men er der overhovedet plads i skyen til alle mine billeder, og er der forskel på sikkerheden?” Og det er et godt spørgsmål.

Hos mange cloud tjenester er det ikke alle dine billeder, som du kan sikkerhedskopiere - og hvis tjenesten er placeret i USA, kan du ikke være sikker på, at de amerikanske myndigheder og andre virksomheder ikke kan se og bruge dine billeder. Derfor gælder det om at vælge rigtigt, når du skal ud og finde en sikkerhedsløsning.

Den bedste backup løsning til dine billeder

Vil du både slippe for at skulle tænke på mængden af billeder, som du kan tage backup af samtidig med at have dem organiseret og samlet ét sted, så skal du vælge en løsning fra Onlime. Udover almindelig automatisk backup med ubegrænset forbrug, har du nemlig her også en funktion, som er fantastisk til dine billeder.

Alle billeder bliver nemlig samlet fra alle dine computere og mobiltelefoner - Ét sted, så du har overblik over dem alle.

Læs mere: Backup af dine billeder

Jeg har selv rigtig mange billeder, og det er fantastisk at få dem samlet det samme sted både fra min bærbare computer, min stationære computer, mit kamera og min iPhone. De bliver alle vist på en sammenhængende tidslinje direkte i min internetbrowser, og jeg kan oprette albums for at organisere dem endnu mere.

På den måde har jeg alle mine billeder fra nogensinde samlet det samme sted – tilmed uden, at de fylder på min computer. Og når man har sikret sine billeder i skyen, så er det super fedt bare at kunne sende et link til et familiemedlem eller en ven, så vedkommende kan se billederne direkte og i fuld kvalitet.

Værn om dit privatliv – Vælg ikke en tjeneste i USA

Som tidligere nævnt, skal du være varsom med at bruge en tjeneste fra USA. Mange tjeneste, som vi bruger i dag er baseret i USA som Google, Dropbox, Amazon og Facebook - og mange af dem er i grebet på de amerikanske myndigheder. Flere gange er det blevet bekræftet, at virksomhederne udleverer oplysninger om deres kunder til myndighederne uden folks samtykke.

Det skaber et kæmpe skæl mellem borger og samfund, for hvordan er vi sikre på, at ting vi ønsker at være private forbliver private?

Læs også: Det omdiskuterede amerikanske PRISM program

Derfor er det også vigtigt at vælge en backup løsning, som ikke er placeret i USA. Onlime arbejder sammen med norske Jottacloud, hvilket gør en kæmpe forskel. I Norge kan myndighederne nemlig ikke bare få adgang til folks filer. Ifølge norsk lovgivning, skal selv myndighederne have en dommerkendelse fra en norsk domstol før, de kan kræve, at Jottacloud udleverer oplysninger om en kunde.

Den form for beskyttelse er der meget få andre lande, som har – selv ikke Danmark. Norge har verdens strengeste lovgivning for beskyttelse af internetbrugeren, som tager backup i skyen.

Mange skænker sikkert ikke disse forhold en tanke, men når man først indser, at det faktisk er vigtigt at værne om privatlivets integritet, så skal man være direkte naiv for at tro, at der ikke er nogen, som kan kigge en over skulderen, når man befærder sig på nettet.