Blog

Ferie og elektronik – det kan du ikke leve uden!

Har du svært ved at undvære elektronik i ferien?

Hvis man er omringet af elektronik til hverdag, kan det være svært at tage en kold tyrker i ferien og lægge det hele fra sig. Samtidig skal ferien helst ikke forsvinde i Facebook og e-mails; man skal jo gerne nå at opdage, at man har ferie.

Ferie og elektronik kan dog sagtens forenes, så man får det bedste fra begge.

Man kan for eksempel sagtens slappe af i sommerferiens forhåbentligt gode vejr og nyde store gammeldagsisvafler med guf og syltetøj, mens man bruger elektronik.

 

Her får du fem tips til, hvordan du kan kombinere sommervejret, udendørs aktiviteter og isspisning med elektronik.

 

Tv

Er du lige i gang med en rigtig god Tv-serie, som det er svært at holde pause fra, og du opdager, at solen endelig er begynde at skinne, og det for første gang i flere dage er over 20 grader, behøver du ikke vælge – såfremt du altså ejer et stykke elektronik, du kan se Tv på.

Hvis du gør det, kan du sagtens tage til stranden eller lægge dig ud i haven og nyde solen uden at gå glip af noget i serien.

Du kan således blive brun, mens du bliver underholdt.

 

Musik

Du hører sikkert musik til hverdag, og du har sandsynligvis et eller andet stykke elektronik, der kan afspille musik – om det så er den nyeste IPhone eller en gammel radio.

Tag musikafspilleren i den ene hånd og en god, kold drik i den anden og sæt dig så udenfor i en god stol og nyd sommeren: kig på den blå himmel og alle fuglene. Hvis det så bliver for kedeligt, kan du gå en tur med høretelefoner i ørene, tænde op for grillen eller lave noget havearbejde; alt sammen mens du nynner med på din yndlingsmusik.

 

Lydbøger

Elsker du gode historier, men har du ikke tid til at sætte dig ned og læse en god bog, er lydbøger vejen frem.

Høretelefoner i ørene og så kan du få fortalt spændende, morsomme og uhyggelig historie overalt, mens du ordner have eller går ned og køber den der store vaffelis – de gode historier følger med.

 

Løbe-apps

Især om sommeren er der rigtig mange, der løber udenfor.

Løb er den oplagte mulighed for at bruge elektronik, mens du nyder at være udenfor.

Der findes et hav af forskellige apps, der kan hjælpe dig i gang med at løbe. Det er meget nemt, du finder bare en løbe-app, som passer til dit behov, så finder du høretelefonerne frem og tager løbeskoene på, og så gør du, hvad appen fortæller dig.

Samtidig kan du jo benytte dig af tip nummer to eller tre og høre noget god musik eller en god lydbog – måske det gør løbeturen lettere.

 

Feriebilleder

De fleste har efterhånden et udmærket kamera på deres telefon; brug det til at forevige de gode ferieminder.

Når vejret ikke er sådan, at du har lyst til at være ude i det, kan du bruge tiden på at forskønne dine feriefotos.

I billedbehandlingsprogrammer kan man forholdsvis nemt gøre sine billeder endnu bedre: du kan for eksempel fjerne røde øjne eller beskære billederne, så der kun er det med, du gerne vil se på.

 

Rigtig god elektronik-ferie!