Blog

Find de mest populære gratis apps i 2017

Der er efterhånden gået stor konkurrence i at udvikle nye og smarte apps til mobiltelefonen. Der er stadig nogle helt bestemte apps, der bliver ved med at være populære. Disse inkluderer blandt andet Snapchat, Instagram og Tinder, der vedvarende nyder stor popularitet hos især de unge brugere. Det afhænger samtidig af, hvilke forskellige apps den individuelle person er interesseret i. I Danmark er apps for DSB, rejseplanen og MobilePay eksempelvis meget populære, da disse apps henvender sig til alle slags mennesker. MobilePay, DSB- og rejseplanen-appen er desuden apps, der bruges dagligt. Det er samtidig nemmere at bruge apps i hverdagen, da man altid har dem lige ved hånden, og derfor hurtigt kan bruges af det travle senmoderne menneske. Det er altså apps, der gør hverdagen lettere, som er yderst populære i 2017.  

 

Nye sociale platforme kommer til i appverdenen

En af de nyeste sociale platforme er appen Jodel, som især er blevet populær blandt danskerne. Appen henvender sig hovedsageligt til unge, men byder efterhånden også velkommen til flere fra de mere modne aldersgrupper op til cirka 40 år. Man skriver kun offentlige beskeder på appen, og er samtidig helt anonym, hvilket de fleste benytter sig af. Der opstår derved mange opslag, hvor emnet ofte kan være et tabu, og teksten kan sommetider virke ligegyldig og stødende. Man har også mulighed for, at uploade billeder, men Jodels politik lyder på, at man aldrig viser folks ansigt eller identificerer et navn. Derudover kan man optjene det, der kaldes ’karmapoint’, som man får ved at poste tekster og billeder, eller ved at kommentere og vote på folks opslag. Man har mulighed for både at upvote og downvote, så man kan se, hvordan opslaget bliver modtaget af andre. Selvom der ikke bliver opgivet en identitet på hver enkelte person, kan man altid se, hvem den originale ’poster’ er, som bliver angivet med ’OJ’, hvilket betyder ’Original Jodeler’. Dette var ikke udviklet i appen fra begyndelse af, ligesom man heller ikke før kunne se, hvilke kommenterende, der kommenterede på samme jodel igen.

 

Apps til spil er hele tiden i udvikling

Spil vil for evigt være populære på den ene eller den anden måde. Det har førhen kun været computerspil, der har været populære hos mange, men nu er spil til telefonen også begyndt at komme efter. Spil som apps er altid lige ved hånden, og er samtidig godt tidsfordriv, imens man lige står og venter på bussen eller er på ferie. En af de mest populære gratis apps er Fidget Spinner, der senest er blevet opdateret d. 25. maj 2017. Spillet er meget afslappende, da man bare skal spinne en figur rundt. Man har 5 ture til at spinne fidget spinneren, og man kan endda konkurrere mod sine venner. Jo bedre man klarer sig, jo mere udviklet bliver fidget spinneren. I år 2016 var Pokémon Go populært blandt især børn og unge, men faldt hurtigt i popularitet efterfølgende. Dette viser også hvor stor konkurrence, der er i forhold til udvikling af spil apps. Der bliver hele tiden udviklet nye, og folk mister hurtigt interessen for spil, der bliver spillet mange gange i en lang periode. De gamle klassiske spil begynder derfor så småt at få en renæssance. Dette inkluderer spil som Snake, der var et af de få spil på den gamle, tunge Nokia mobiltelefon i begyndelsen af 00erne. Det er et spil, som har vakt nostalgi, og stadig virker udfordrende på brugeren.

 

Dating apps bryder tabuet om netdating

Det er blevet mere populært, at gå på dating apps efter der er udviklet så mange forskellige. Det har vakt stor interesse med dating apps, fordi det er så nemt at betjene, og efterhånden er blevet nærmest obligatorisk at have mindst én på mobilen. Den mest kendte dating app er Tinder, men lige i hælene kommer Happn, Badoo og Bumble. Der har været diskussioner om, hvorvidt disse dating apps bare fungerer som tidsfordriv og bekræftelse, i stedet for at bruge dem til reelle dates. Desuden er der delte meninger om selve formålet med de forskellige apps, da det kan opleves som overfladisk, fordi man vælger personer ud fra deres billeder. Dette afhænger meget af, hvordan man selv opfatter formålet og bruger disse apps. Det kan derfor være svært at sige, hvad der gør dating apps så populære.