Blog

Forårsrengøring af din computer – husk disse ting

I takt med at foråret er kommet, betyder det også, at det er tid til den helt store forårsrengøring. Hvor de fleste her tænker på rengøring af deres bolig, kan du ligeledes fixe din computer. Det er et stykke elektronik, du sikkert bruger ekstremt ofte, men sjældent bruger tid på at rengøre, opdatere og generelt slette unødvendigt fyld på. Men hvad er det helt præcist, du bør prioritere, når det kommer til at lave en forårsrengøring af computeren?

 

Sæt tid af til projektet

Først og fremmest kan det godt tage noget tid, hvis du vil flere ting igennem, når du skal gøre din computer så klar som en ny. Derfor er det en god idé at sætte en dag af til det, i stedet for at gøre til som et spontant projekt. Ellers ender du sikkert med at springe nogle ting over, hvor du ellers kunne have få gjort det hele én gang for alle.
Netop fordi det sagtens kan tage længere tid, end du lige går og regner med, skal du gøre dig klar – om det så er med fiskeolie og vitaminpiller, så kroppen har det så godt som muligt, eller om det i stedet er med en god omgang nattesøvn er underordnet.

Det udvendige

Ligesom mænd gør det ydre klar med barbergrej og voks, og kvinder med lækre cremer og pleje, så kan det også gøre underværker for din computer, hvis du prioriterer det udvendige.

Fedtfingre, støv og gamle madkrummer er sikkert overalt på din computer, og selvom din computer er et genialt redskab, så bliver den også hurtigt fyldt med snavs og bakterier.

Med hensyn til skærmen, kan du tage en fugtig mikrofiberklud eller noget skærmrens. Derudover kan du tage en ny mikrofiberklud eller et viskestykke, hælde en smule husholdningssprit på og tørre alle fladerne over undtagen skærmen, da den kan tage skade af dette.

På en computer er der mange revner, der kan være svære at nå ned til eksempelvis ved og mellem tasterne på tastaturet. Her kan du bruge en vatpind med noget husholdningssprit. Selvom det kan virke en smule besværligt, ender du med en dejlig ren computer.

Fix det ødelagte

Er der noget på computeren, der er ødelagt, kan det være på tide at få det lavet. Netop fordi du bruger din computer så ofte, er der ikke nogen grund til at vente længere med at få fixet det ødelagte. Der er et hav af steder, hvor du kan få ordnet eventuelle fejl og ødelagte elementer eksempelvis hos Mobil Center Midt, i stedet for konstant at udskyde det. Du vil med sikkerhed blive glad for det og få fuld glæde ud af din computer efterfølgende.