Blog

Fremtidens hjem bliver forbundet til nettet

Mange mennesker taler om IOT som værende en vigtig del af fremtidens hjem, men hvad er IOT eller internet of things, som det også hedder, og hvad betyder det for lige netop dit hjem? 

Internet of things kan vel bedst oversættes til Tingenes internet på dansk, men hvad er dog det for en besynderlig betegnelse, og hvad betyder det i det hele taget. Internet of things betyder i bred forstand, at du kan forvente, at du over en kort årrække vil opleve, at hverdagens elektroniske apparater i højere grad bliver intelligente og lærer at tilpasse sig til lige netop dig og dine behov.

 

Teknologien er her nu 

Allerede i dag er det muligt at lave intelligente apparater til hjemmet, og det er egentlig blot et spørgsmål om tid og konkurrence i markedet, før de store elektronikproducenter kaster sig ud i nådeløs kamp om IOT-kunderne og det vil resultere i, at diverse apparater bliver mere tilgængelige rent økonomisk. Det er således blot et spørgsmål om tid, før der begynder at være censorer og trådløse netkort i alt fra vaskemaskinen til strygejernet, og så begynder hverdagen for alvor at kunne blive lettere.

 

Dine hvidevarer ved snart alt om dig 

Ja, det synes måske som scener revet ud af Minority Report, men i takt med at dit hjem bliver intelligent, vil du også opleve, at dine hvidevarer bliver mere og mere kloge på lige netop dig og din adfærd. Forestil dig, hvor givende det kunne være, hvis du løbende fik feedback fra din vægt og dit køleskab, hvis din vaskemaskine mindede dig om, hvad du manglede, hvis tørretumbleren selv foreslog, at du kunne tørre tøjet udenfor for mindre CO2-forbrug. 

Hvor dejligt kunne det ikke være, hvis kaffemaskinen selv tændte, når du vågnede. Dagen ville starte nemmere, hvis dit spejl gav dig din kalender ud fra dit ansigts kurver og herefter forslog dagens tøj.

 

Hvem passer på din data? 

Lige så spændt du skal være over fremtiden med IOT, ja lige så skræmt skal du være. For der ligger mange ukendte faktorer og venter på os. Hvem passer på vores data, og hvem kontrollerer dem, der holder øje med det? Jo mere data vi udleverer, des mere ved omverdenen om os, og det er værdifuldt for hackere. Det betyder også, at fremtiden IT-sikkerhed vil blive stillet helt nye krav, så vi alle kan vide os sikre i vores hjem.