Blog

Gør brug af nettet når du handler

I takt med internettets udvikling, så er det blevet bedre at være forbruger. Vi kommer med nogle af de smarte tips og tricks, til hvordan og hvornår du skal bruge nettet i stedet for at tage fysisk kontakt.

Tip 1: Sammenligne priser
Det er sådan, at i takt med globaliseringen, jo større pres kommer der på virksomhedernes priser. Pludselig konkurrerer de ikke kun i mod danske priser, men også internationale forretninger kan være billigere. I takt med at man kan shoppe i flere forretninger, så er sammenligningssider opstået. Her kan man se hvor meget ens produkt koster i forskellige butikker, både online og i fysiske butikker. Man kan efterhånden sammenligne priser på de meste.

Tip 2: Abonnementsservice
Hvis du hører til den dovne del af befolkning, som mig, så er det at få faste leveringer en dejlig måde at gøre ens hverdag nemmere på. Personligt bruger jeg kun sorte sokker, så jeg har sat en levering op sådan at hvert kvartal får jeg 8 par nye sorte sokker. På den måde slipper jeg for at skulle matche sokker og bruge tiden på at finde nye selv.

Tip 3: Produktspecifikationer og anmeldelser
Hvor meget stoler du på den 17-årige medarbejder i El-giganten, når du spørg om energiklassen på et køleskab? Hans viden er nok ikke stører end det du selv kunne læse dig til på selve køleskabet. Internettet er efterhånden fyldt med sider, hvorpå du kan finde anmeldelse af produkter, virksomheder og servicer. Det øger dine chancer for et godt køb og fjerner en del af usikkerheden ved at købe nyt.

Tip 4: Klag på nettet
Hvis en virksomhed har sociale medier, så kan det ofte være langt hurtigere at klage på deres profiler, i stedet for at bruge klage-formularen på deres hjemmeside. Det er lige meget om du skal klage over en printer, eller klage over skat. Det kan virkelig betale sig at bruge de sociale medier i forbindelse med indkøb.

Tip 5: Dagligvarer
I stedet for at skulle i netto når man har fået fri fra en 9 timers arbejdsdag, så kunne det da være dejligt hvis varerne allerede stod derhjemme. Brug nemlig.com til alle de standardvare, som du ved i skal bruge i løbet af ugen. På den måde slipper du for det store besvær. Derudover så er nemlig.com efterhånden samme pris som dagligvarebutikkerne, den største forskel er at nemlig ikke benytter sig af ’tilbud’ på samme måde.

Tip 6: Spil virksomheder ud mod hinanden
Der findes en masse sider hvor man kan få flere tilbud til den samme opgave, blandt andet 123byggeopgaver.dk, men man kan bruge den til alt. Revisorer, advokater eller tømrer – der er næsten altid mulighed for at få flere tilbud. Personligt fandt jeg min a-kasse igennem sådan en service. Jeg blev kontaktet af 6 forskellige a-kasser, og valgte så den som passede bedst til mig (billigst).

Tip 7: Tag en friaften
Hvis man ikke lige gider at lave mad en aften, så er det blevet så dejligt nemt at kunne bestille hjemmefra sofaen af. Derudover så er der begyndt at komme konkurrence på markedet, så det er ikke kun just-eat der er en mulighed. Roomservice, orderyoyo og andre har samme typer service. Det fungerer alt sammen, så det er bare at prøve det af.

Tip 8: Gem dine oplysninger
De fleste sider har en funktion, hvor alle ens oplysninger gemt. Så det eneste man skal indtaste er den lille kode bagpå ens kreditkort, men faktisk er det sådan at ens computer også har sådan en funktion, så selvom du skal købe ind på en helt ny side, så er dine oplysninger gemt og nemme at bruge.