Blog

Hvilket CMS system skal du vælge?

Valg af et nyt CMS-system kan være en kæmpe udfordring for mange, og der er utroligt mange muligheder at vælge i mellem. En af de vigtigste faktorer når man vælger et nyt CMS-system er at gøre op med sig selv, hvad det skal kunne, og i hvilket omfang man skal bruge det. Vi har skrevet om to af de mest populære CMS-systemer så du kan få lidt inspiration til, hvad der passer bedst til dine behov.

Magento - det professionelle og ambitiøse valg

Magento er et af de største og mest populære CMS-systemer som bruges af ca. 30% af alle e-commerce platforms. Magento er især kendt for at være open source, og dermed kan man være med til at konfigurere opsætningen til ens egne behov. Du skal være relativ kyndig inden for programmering og PHP-programmering, for at kunne tilpasse Magento, hvilket selvfølgelig sætter barren nogen højere end andre CMS-systemer.

Den helt store fordel ved Magento er, at det er meget populært og du derfor næsten altid kan finde hjælp på din problemstilling, da andre nok har været i samme situation som dig. Et eksempel på en dansk webshop som bruger Magento er festli.dk, og som du kan se er der mange forskellige typer af varer og kategorier.

Fordele ved Magento:

1:   Meget fleksibelt ift. behov
2:   Har mange indbyggede funktioner ift. E-commerce
3:   Uhyre professionelt setup

Ulemper ved Magento:

1:   Du skal kende til programmering og PHP
2:   Meget omfattende at starte op med
3:   Du skal selv finde hjælp online via fora og grupper

 

Wordpress – den hurtige og enkle løsning

Wordpress er hurtigt blevet populært blandt bloggere, mindre webshops og folk der gerne vil have deres egen hjemmeside, uden at skulle kende en masse til programmering og opsætning af hjemmesider. Mange vil typisk købe et relevant tema, hvor er der en række prædefinerede indstillinger, hvor man kun skal ændre tekst, billeder og indsætte indhold efter behov. Der findes utallige mængder af temaer, og der findes uden tvivl et som kan opfylde din behov.

Wordpress er nemt og enkelt at komme i gang med, og man kan nemt redigere i sit indhold via et relativt simpelt interface/backend. Du kan altså hurtigt komme i gang med dine nye blog, eller mindre webshop uden at skulle investere en masse tid til at lære at kode. I langt de fleste tilfælde vil en bruger ikke kunne kende forskel på en side der er lavet i Wordpress kontra en i Magento. En dansk blog som bruger Wordpress er fest365.dk. Her er der lavet en masse indhold, og der er tilknyttet en mindre webshop.

Fordele ved Wordpress

1:   Alle kan være med
2:   Nemt og enkelt
3:   Du er hurtigt i gang

Ulemper ved Wordpress

1:   Har visse begrænsninger
2:   Opsætning afhængig af tema
3:   Kan virke uprofessionelt for nogle