Blog

Hvordan kan man komme med i en animationsfilm?

Har du besluttet om du skal have en karriere inden for film og skuespiller eller måske være en af de mange ”tandhjul” der får maskineriet til at køre rundt i filmbranchen? Hvert år til Golden Globe og Oscar uddelingerne inspireres tusinder af unge til at blive noget inden for filmverdenen og blive ligeså kendte som de store skuespillere. Men der er andet end skuespillere i Hollywood og i filmbranchen generelt. Det er jo heller ikke kun skuespillerne der løber af med alle statuetterne, men hele holdet bag filmproduktionen. Efterhånden er det også færre og færre omgivelser og skuespillere, der er behov for, da meget af produktionen er blevet digitaliseret og animeret. Derfor er det kun hvis man vil spille teater at man kan se en rigtig sceneopsætning.

Filmbranchen er en verden for sig, der er delt op i mange forskellige verdener. Disse verdener skal arbejde på tværs af hinanden for at få en færdig film ud i den sidste ende. Selvom man i animationsfilm ikke bruger skuespillere man ser på lærredet, så er der alligevel en del af dem, der er med i filmen. Det kan være nogen der har fået udstyr på, som en computer registrerer de bevægelser, som animationsfiguren skal lave. Det kan være der er en dans, som skal koreograferes af en danser. Så bliver det registreret på samme måde som skuespillerens bevægelser. Til sidst er der selvfølgelig også den musik der skal lægges på. Den komponeres af professionelle ofte højt betalte komponister.

Hvis du er ved at vælge hvilken efterskole du skal på og du er fast besluttet på at det er den vej din karriere skal gå samt at du er åben for de mange muligheder som det bringer, så kan du læse mere om det på www.fle-skole.dk hvor du kan downloade deres folder.