Blog

Hvorfor bør man købe en brugt computer?

Der kan være mange grunde til behovet for en ny computer. Den gamle computer kan være i stykker eller blevet for langsom. Det kan være man skal bruge en anden model, der kan håndtere nogle sværere programmer til studiet eller arbejdet. Måske har man slet ikke haft en computer før, og er nødsaget til at anskaffe sig en til blandt andet digital post og mails. Økonomien rækker måske ikke til en helt ny computer, og derfor kan det være ideelt at anskaffe sig en brugt computer. ’En brugt computer’ kan både være en computer, der har været brugt i et par år, men kan også bare være et par måneder gammel. Prisen afhænger naturligvis af, hvor lang tid computeren har været brugt, og hvor avanceret den er. Når man køber en ny computer, som i forvejen er blevet brugt, bør man sikre sig, at man får en computer, der stadig har en del levetid tilbage, og samtidig fungerer til det formål, den skal bruges til.

Det sikreste er derfor at købe den brugte computer i en butik eller på en troværdig hjemmeside, der specifikt handler med brugte computere, som ofte er opkøbt af diverse virksomheder. Derudover bør man sikre sig, at den forretning, computeren købes i, har samme regler for garanti som ved købet af en ny computer. En god brugt computer kan man tilmed også få med den nyeste version af Windows. Det er især ideelt for den studerende på SU, at købe en brugt computer til billige penge. Dette gælder også den ældre pensionist, der måske aldrig har haft en computer, og derfor skal sættes ind i systemet på nemmest mulige vis.

Du kan finde flere gode råd på Samlino til, hvad en brugt computer kan gøre for dig, samt hvorfor det er en god idé at købe computeren brugt.

Hvordan sikrer du din computer bedst muligt mod virus?

Der er flere forskellige måder at sikre din computer mod virus. Det er ikke de samme måder, man har til PC og Mac, og derfor skal man tilpasse det efter hvilken slags computer man har. Hvis man har den avancerede Mac computer, kan man regne med, at de generelt er indstillet med en stærkere sikkerhed end andre computere. Mac computere kan dog også sagtens rammes af virus. Dette er meget nemmere at forebygge på forhånd, end det er at skulle fikse computeren efter et virusangreb. For at få den helt optimale sikring af din Mac computer, er det derfor en god idé, at holde dig opdateret via Apples eget styresystem. Det er vigtigt, at man hele tiden opdaterer Apples styresystem, så man benytter sig af den nyeste udgave, der sikrer Mac computeren bedst muligt. Opdateringerne i Apples styresystem fanger de eventuelle svagheder, der måtte være, og retter op på disse. Herudover er det en god idé at slå Java fra, da denne er en af de store syndere i forhold til at lukke alverdens malware ind i systemet. Den optimale sikkerhed mod virus på en Mac computer, er at installere et anti-virus program, som fejlfrit beskytter computeren.

Har man derimod en PC, er risikoen for virus betydeligt større, eftersom PC’en har eksisteret i længere tid, og har mange forbrugere, hvilket også gør det nemmere at udvikle virus til. Ligesom man med Mac computeren skal opdatere med Apples styresystem, skal man også opdatere Windows’ system på PC’en. Hvis der ikke er opdateret i Windows’ operativsystem, kan malware-programmerne udnytte de eventuelle fejl og mangler, der måtte være i systemet. Der kan herudover være spyware, der har til formål at udnytte diverse pin-og adgangskoder. Det er derfor vigtigt, at ændre sine koder eller anvende forskellige koder, samt installere antispyware-og antivirusprogrammer.

Hvis man ønsker yderligere information, om hvordan både en PC og en Mac computer sikres bedst muligt mod virus, er der hjælp at hente her.