Blog

LED belysning giver os langt mere energi og arbejdsglæde på jobbet

Lyset er vigtigt for os alle, og de fleste ved, at lysstyrken har stor indflydelse på os alle sammen. Hvem har ikke hørt om vinterdepression, hvor lyset har stor indflydelse på denne tilstand? Det er et marginalt eksempel, men det får os til at forstå, at når vi skal være aktive, specielt i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver, at lyset har stor indflydelse på vores effektivitet og evne til at koncentrere os og have fokus. Eksperterne har vidst det længe, men de har haft svært ved at trænge igennem med deres budskab – at lyset har afgørende indflydelse på vores hverdag og arbejde, og på hvor godt vi løser vores arbejde.

Arbejdslys skal tages alvorligt og LED pærer og spots er vigtigst

Når vi skal hygge hjemme i boligen, spiller LED pærer og spots en meget stor rolle – nu skal der slappes af og benene ryger op på chaiselongen. Det billede kender de fleste, men det er de færreste, der tænker over, at vi for eksempel på kontoret, også udsættes for et ”stemningslys”, og et arbejdslys med LED pærer og spots, som har stor indflydelse på vores arbejdsdag. Mrperfect.dk er en dansk forhandler af effektive LED pærer og spots og her kan du finde et stort udvalg af LED pærer og spots med prisgaranti. Arbejdsgiverne burde i hvert fald tage det meget alvorligt, da det helt forkerte lys, ikke bare giver ringere effektivitet, men det kan også give flere sygedage hos medarbejderne.

Lyset er menneskets energikilde

En hovedregel er, at man skal udnytte dagslyset så meget som muligt på en arbejdsplads. Det lys som universet er skabt med, er det bedste for mennesket. Men mange forhold gør desværre, at det ikke er en mulighed altid – eller næsten aldrig. Solen der skinner vildt ind af et kontorvindue kan genere så meget, at nogle medarbejdere dårligt kan se, hvad de selv tænker, eller hvad der står på deres skærm, og det er ineffektivt så det batter. Derfor trækker man gardinet eller persiennen for, og så opstår et nyt problem. Skal vi hygge eller arbejde? Arbejde vil chefen sige, og så er han nød til at sørge for at slukke for hyggelyset, og tænde for det rigtige arbejdslys.

Dagslys (udefrakommende gennem vinduer med mere, generelt belysning (loft) og arbejdspladsbelysning mindre lamper) er de vigtigste faktorer som der skal tages højde for på en arbejdsplads, og det er disse tre områder som er mest vigtige for vores velbefindende og vores arbejdsindsats på jobbet. Derudover er der den helt personlige faktor, for eksempel at ældre medarbejdere har behov for mere lys end yngre.

LED belysning gør en kæmpe forskel

Mrperfect.dk peger på at ”det nye lys” fra LED pærer og LED lysstofrør har de helt rigtige egenskaber for personalet på en arbejdsplads. Ingen UV stråling og ingen varmeudvikling er bare nogle af årsagerne. UV stråling er ikke sundt i stor dosis – kender man blandt andet fra solstråling, og varmeudvikling på en arbejdsplads kan give en trykkende atmosfære i rum, der betyder at arbejdet føles tungere, og dermed daler aktiviteten og effektiviteten. Lyset fra LED pærer og lysstofrør har også en langt bedre styrke og farve, som gør at det virker positivt på dem der befinder sig i rummet. LED pærer og lysstofrør giver også et meget mere behageligt lys. Det blænder ikke i samme grad som gamle lysstofrør og pærer, og det reflekterer heller ikke på samme måde. Det virker som et mere blødt lys, selvom det opfylder lysbehovet helt perfekt.

Forkert lys giver gener og sygedage

Hvis alle medarbejdere havde den helt perfekte belysning, så ville meget kunne undgås. Mange lider af hovedpine, fordi belysningen enten er for skarp eller fordi at lyset reflekteres i skærmen til computeren. Det kan helt undgås ved at skifte til LED belysning. Det samme gælder den store varmeudvikling som ”den gamle belysning” afgiver. En alt for høj rumtemperatur giver dårligt arbejdsklima og dermed ringere aktivitet. Ved skift til de ”kolde” LED pærer eller LED lysstofrør, så vil det være meget lettere at styre rumtemperaturen, og dermed undgå at personalet lider ”varmedøden”, og bliver ”dovne” eller mindre effektive. Det nye og gode lys skaber top aktivitet, og holder effektiviteten oppe.