Blog

Pas på når du deltager i konkurrencer på nettet

Der er ikke noget så sjovt og hyggeligt som at konkurrere mod sine medmennesker og se hvem der er bedst eller heldigst til at vinde. Der er også konkurrencer overalt og særligt på Facebook. Men du skal også huske at se dig for, for der er mange af disse konkurrencer, som er snyd og bare er lavet for at samle e-mail adresser ind, så de kan spamme folk efterfølgende.

Facebook konkurrencer er i ekstra høj kurs omkring højtiderne, som jul, hvor der blandt andet er julekalender konkurrencer.

Hvis du vil sikre dig at du ikke bliver taget ved næsen, så brug nogle af de autoriserede sider, som du kan stole på og som ikke videregiver dine oplysninger til 3. part, med mindre du specifikt har givet godkendelse til dette.

Det er så træls, hvis du har deltaget i en konkurrence og alle dine oplysninger pludselig er tilgængelige for alle mulige spammere, hackere og identitetstyve. Sørg altid for at sikre dig hvem der står bag konkurrencen og deltag kun, hvis det er nogen du stoler på. Det er ikke nok hvis dine venner deltager, for de kan også være faldet i med begge ben, da der er mange konkurrencer der ser meget tilforladelige ud, men bare ikke er det.

Nogle gange kan der også være lavet en konkurrence for en virksomhed, med virksomhedens produkter, selvom den intet har med det at gøre. Det kan ødelægge virksomhedens omdømme, da folk bliver sure, selvom det ikke er deres skyld. Men masserne bliver ofte vildledt og hvis man blindt følger alle andre uden at se sig for, så ender mig også i den samme fælde.

Som udgangspunkt kan du forvente at hvis det er for godt til at være sandt, så skal du ikke deltage. Urealistiske præmier, som gratis iPhones eller lignende, bare for at skrive sin e-mail, den vinder ingen på andre end dem, der har lavet konkurrencen.

Find godkendte konkurrencer her og god vind med konkurrencedeltagelsen!