Blog

Sikkerheden på din iPad

I kølvandet på de seneste ulykker på grund af falske / uautoriserede tredjeparts iPad-opladere, har Apple frigivet en meddelelse hvori de forsøger at uddanne folk til at identificere uautoriserede Apple-opladere. Selvom rigtig mange af disse fejl skete i Kina, hvor uautoriserede opladere er et større problem, så kan problemstillingerne opstå over hele verden.

Her er nogle meget vigtige forholdsregler, udover at bruge ægte tilbehør, som du skal gøre brug af for, at opretholde den bedste sikkerhed på iPad. Det kan være alt fra høretelefoner, covers til opladere.

1. Kig efter Apple-originale produkter først

Der er en grund til, at Apple næsten altid er de første til at frigive tilbehør til deres iOS-enheder, herunder iPhones, iPads og iPods. En af de vigtigste ting, som en virksomhed så stor som Apple fokuserer på, er sikkerhed - både digitalt og fysisk.

Fabrikanter af billigt tredjeparts-tilbehør er tilbøjelige til at overse disse, og ender med at skabe tilbehør, der er ikke er teknisk sikkert. Det er særligt når det er tilbehør, som er direkte tilkoblet din iPad. Derfor kan man f.eks. godt købe covers fra f.eks. Tabletcovers.dk, da disse ikke tilsluttes som f.eks. høretelefoner og opladere.

Herudover er det også vigtigt at kigge efter leverandører, som er godkendt af Apple til produktion af tilbehør. Dette er f.eks. mærker som Belkin.

2. Brug aldrig en iOS-enhed, når den er tilsluttet til strøm

Det lyder fornuftigt på overfladen, men det er alligevel noget som folk forsætter med at gøre. Ofte fordi de altid har gjort det, og derfor ikke vender sig af med det.

Det er lige meget om el-nettet i din bolig fungerer perfekt, når din iPad er tilsluttet din oplader, så skal denne ikke bruges. Den ideelle situation er selvfølgelig, at du blot bruger en anden enhed, indtil der er tilstrækkelig strøm på din iPad.

3 Køb en ny oplader hvis der opstår problemer med den gamle

I det øjeblik din oplader begynder at opføre sig underligt, er det tid til at anskaffe sig en ny oplader. Opladere kan godt laves, men i løbet af årene, er kredsløbet bliver mere og mere kompliceret, at det er bedre at få en ny i stedet for at forsøge at reparere den gamle.

Og tøv ikke. Det er en kostbar gadget du har med at gøre, og at risikere noget blot grundet en gammel oplader, vil være dumt.

Læs også, hvordan du tjekker om din Apple oplader er farlig

4. Undgå for længe tilslutning til computer

Når din iPad er tilsluttet din computer, så får den både strøm samtidig med, at der er skabt en forbindelse imellem computeren og din iPad. I sådanne situationer er det vigtigt, at minimere kontakten/brugen af iPad’en.

Kan du helt undgå at bruge din iPad, imens denne er tilsluttet computeren, så vil dette altid være at foretrække. Det er helt fint at bruge iPad’en igennem computeren, til f.eks. synkronisering af musik etc.