Blog

Skal det fixes eller køber du nyt?

Hvert år downloades der omkring 20 gange flere apps end der er fødselsdage i verden. Og tallet er stigende på trods af at det ikke er alle i hele verden der har en smartphone. Måske skyldes det blandt andet at mange downloader de samme apps igen til en ny telefon når den gamle er gået i stykker eller de skifter den ud med en ny model. Det er ca. 25% af alle telefonejere der skifter deres gamle model ud med en ny indenfor det første år. Kun ca. 5% beholder deres telefon i mere end 3 år. Det vil sige at der hvert år er 25% gensalg og dermed også gendownloads af de apps, som man foretrak at have på sin telefon. Men udover telefonen, så downloades der jo også apps på diverse tablet og iPads.

Jo flere elementer i huset vi vælger at kunne elektronificere, så vi kan styre dem med apps, desto flere apps downloader vi og jo flere mennesker i verden der bliver løftet op i en indkomstklasse, hvor de har råd, eller tror de har råd, til at købe en smartphone, desto flere apps bliver der downloaded.

Hvis blot gaver kunne downloades ligesom en app, så ville det være så meget nemmere at købe en gave, som også allerede var pakket ind. Det kunne selvfølgelig være en ny telefon man gerne ville have, men der er mange andre ting man også kan downloade i stedet for at få sendt fysisk. Det kunne for eksempel være et gavekort til nye oplevelser.

Men lad os sige at du har tabt din iPhone og den er blevet ødelagt. Den har ikke bare fået en lille skramme eller er blevet lidt ridset bagpå, nej den har fået hele turen, så skærmen er totalsmadret og det er næsten umuligt at swipe nogen vegne eller komme ind på dine apps. Hvad gør du så? Køber en ny telefon? Eller lever uden telefon? Nej vel? I dagens Danmark er det stort set umuligt at leve uden telefon, ligesom det er stort set umuligt at leve uden internet. Hele vores liv ligger ude på nettet og vi bruger i dag vores telefoner til at følge med i verdens gang, hvor vi tidligere brugte henholdsvis computer, fjernsyn og radio.

Men tilbage til din smadrede telefon. Hvis du har brug for iPhone reparation skal du bare et smut ind til byen. Der er en reparatør på næsten hvert gadehjørne, da vi smadrer så mange telefoner om året. Indenfor de sidste to år har cirka hver tredje ødelagt sin telefon.

Det er højst sandsynligt også derfor at levetiden er så kort på telefoner. Det er dog ikke noget man skal gøre for tit, for det er ikke helt billigt at gøre.

En af de ting vi bruger mobiltelefonerne til mere og mere er blandt andet at handle på nettet og betale ved kassen i Netto. For at det kan lade sig gøre skal der nogle særlige systemer til, som kan tale sammen på tværs af de forskellige platforme. Der findes mange systemer derude, som kan håndtere det fleste webshops, men hvis der er tale om en større webshop eller en integreret løsning med kasseapparater, så er det højst sandsynligt Visma Business der står bag.