Blog

Skal du være selvstændig? Få råd til forretningsplan og hjemmeside

Går du med en drøm om at blive din egen chef ? Eller har du allerede kastet dig ud i livet som selvstændig erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at der er enormt mange ting, man skal have styr på.

Som selvstændig får du nemlig mange arbejdsopgaver, du skal tage dig af. Med et godt overblik fra begyndelsen gør du dog dine forudsætninger for at lykkedes bedre. Derfor er det en god idé at lægge en forretningsplan fra start, så du får et godt overblik over din forretning, og hvilke arbejdsopgaver du har foran dig. Når du opstiller din forretningsplan, skal du fokusere på to ting:

1. Mål, forudsætninger og markedet

Når du har besluttet dig for at prøve kræfter som selvstændig, skal du først og fremmest gøre dit mål klart overfor dig selv. Er dit mål at skabe en hyggelig webshop, en succesfuld millionforretning eller designe et produkt, der udfylder huller på markedet? Derudover skal du spørge dig selv, hvilke forudsætninger du har for at lykkedes med din forretning. Hvad er din personlige kompetencer? Og skal du eventuelt alliere dig med andre branchefolk?

Sidst men ikke mindst skal du i første fase undersøge markedet, produkter og konkurrenter. På den måde får du en god fornemmelse for branchen, og hvad du er oppe i mod.

2. Budget og økonomi

I anden fase skal du lægge et budget og gennemgå din økonomi. Her skal du gerne ende med at få et godt overblik, når tallene er kradset ned. Du skal også vurdere om du skal låne penge, og i så fald hvor mange og af hvem.

Få styr på markedsføring og online platform

Når du har opstillet din forretningsplan samt undersøgt markedet og konkurrenterne, kan du begynde at fokusere på markedsføring af din egen virksomhed. I dag er der ingen tvivl om, at nettet er et enormt vigtigt sted at gøre sin forretning synlig. Derfor skal du som noget af det første skabe en stærk hjemmeside samt platform på de sociale medier. På den måde er du nemlig at finde blandt konkurrenter, når potentielle kunder leder efter en virksomhed som din.

Som selvstændig kan det dog være svært at få tid til hjemmesideudvikling og online markedsføring ved siden af alle de andre arbejdsopgaver. Derfor er det for mange en god idé at snakke med et dygtigt webbureau, som kan hjælpe dig godt fra start med din webshop. Som selvstændig med egen hjemmeside kræver det nemlig en del at være online og vedligeholde en stærk platform på nettet. Du skal både have styr på blandt andet hosting af din side samt servere, og derfor kan du med fordel kontakte en webekspert, som kan hjælpe dig med din hjemmeside. På den måde er du sikret en god vedligeholdelse, fordi det er eksperter der hoster din side samt stærke, sikre og gode servere, fordi de er placeret et ordenligt sted. Hjemmesiden er altså klart et sted, hvor man får meget ud af at betale sig fra tingene – særligt hvis man starter som selvstændig alene.