Blog

Teknologi og CSR smelter sammen

Digitale produkter
Hvordan kan CSR og teknologi smelte sammen og blive ét? Virksomheden Vitapus har skabt en løsning, som gør netop dette.
Vitapus tilbyder digitale produkter, som bidrager til udbredelsen af vedvarende energi og en grønnere og mere bæredygtig verden. Du kan eksempelvis vælge at gøre din Facebookside CO2-neutral. Facebooksider udleder CO2 primært pga. Facebooks store datacentre, som kræver meget energi. Besøg Vitapus og gør din Facebookside CO2-neutral.

Bæredygtige klimaprojekter
Din Facebookside bliver gjort CO2-neutral gennem Vitapus’ deltagelse i CO2-reducerende klimaprojekter, som er godkendt af Gold Standard. Gold Standard er oprindeligt startet af Verdensnaturfonden. Det kan være klimaprojekter, som har til formål at uddele klimavenlige komfurer i udviklingslandene eller oprejsningen af nye vedvarende energikilder. Som virksomhed kan du vælge at anvende din deltagelse som et led i din CSR strategi.

Hvad er CSR?
CSR, betegner virksomhedsinitiativer, som har til formål at tilgodese samfundet og virksomhedens interessenter. Initiativerne kan omhandle klima og miljø, sociale vilkår, økonomiske forhold eller medarbejdernes vilkår.

Mange virksomheder arbejder med CSR således, at virksomheden komplementerer sin forretningsstrategi. På den måde bliver der skabt værdi for samfundet og virksomheden samtidig.

CO2 beregnere

Vitapus har udviklet en række CO2 beregnere, som ligger frit tilgængeligt på deres hjemmeside. Med udgangspunkt i de beregnere kan du finde ud af, hvor meget CO2 forskellige aktiviteter udleder. Du kan eksempelvis beregne hvor meget CO2 dine flyrejse og din øvrige transport udleder. Der er også mulighed for at beregne, hvor stor en CO2-udledning dit elforbrug medfører.

Deres CO2 beregnere er yderst brugervenlige, og kan hurtigt give dig indblik i din indvirkning på klimaet.

CO2-udledning og CSR   

Når du ved hjælp af CO2 beregnerne har fundet frem til din CO2-udledning, kan du vælge at lave en CO2 kompensation via Vitapus. Vitapus giver dig materiale, som du kan anvende i din markedsføring og dit CSR arbejde. Ved at støtte op om Vitapus’ klimaprojekter kan det medvirke til at skabe en grøn profil for din virksomhed.

En CO2-neutral gave

En anden måde din virksomhed kan profilere sin grønne identitet, kan være ved at give et af Vitapus’ gavecertifikater. Dette kan du både vælge at gøre til virksomhedens medarbejdere eller forretningspartnere. Med et gavecertifikat kan du selv bestemme, hvor meget CO2 du ønsker at neutralisere i en andens navn.