Blog

VR revolutionere din hverdag

VR er efterhånden blevet en teknologi man ikke kan komme uden om. Tidligere er VR blevet lanceret sammen med Oculus Rift til mange konsol og PC spil, såsom Resident Evil 7: Biohazard og Minecraft VR, hvor det har været en stor succes. Nu revolutionere VR nye elementer som vi bruger i vores dagligdag, og det er banebrydende hvad vi endnu har i vente fra teknologien.

VR som platform

VR optimeres igennem flere platforme, her kan bruges alt fra Maya, Unity eller Unreal Engine. Mange spiludviklere og app designere arbejder på disse platforme når de skal designe 2D og 3D spil til forbrugerne. Platformene er med til at udforme modeller og stoppeklodser der forhindre eller aktivere en handling i spillet når en bruger træder på et givent objekt i spillet. Ved at skabe en hel verden på disse platforme har et spil der skal optimere til VR en god basis for videre teksturering og effekter der skal fuldende oplevelsen ved at vandre rundt i platformen.

 

VR som byggesten

Ved at VR er blevet så fremskredent og nu har så mange muligheder har spilindustrien ikke længere monopol på teknologien. Mange boligarkitekter og byggekonstruktører har de senere år gjort brug af platformen til at udforme deres elementer, byggematerieler og for at give deres kunder en virtuel replikation af deres hus før de underskriver kontrakten. Her kan man lave animationer i 3D som illustrere hvordan byggeelementer sættes sammen på et specielt bygget hus og hvordan en grundplan vil se ud når det har 3D vægge og loft. Herefter har kunden den mulighed at gå fra rum til rum i det nyt designet hus og få en fornemmelse for om det vil falde i deres smag eller påpege hvis noget skal ændres. Primært før dette sker renderes der et 3D billede ud som repræsentere bygningen som den vil se ud ved færdiggørelsen af byggeriet. Alt det er produceret i de førnævnte programmer og kan til slut optimeres til VR.

 

VR som karriereskridt

Mange bruger i dag stadig visitkort når de er på konferencer, møder eller hvis de støder ind i en spændende person. Hvad mange ikke ved er at der nu er mulighed for at give visitkortet prikken over i’et med et svævende hologram som kan være alt fra et portrætbillede til dit eget logo. Teknologien hedder ”Augmented Reality” og differere kun en smule fra VR. Her kræver det at man sætter sig foran sin computer, har Unity åbent og lader computerens kamera registrere den flade med barkoden på ens visitkort. Herefter vil man kunne se hologrammet på computerens skærm.

 

VR som træning

VR bruges i dag også som træning til optimering af robotter og for at bekæmpe kriminalitet. På Grundfos i Danmark bruger de nyuddannede VR til at lære om arbejdets mange facetter, og derved kommer de i arbejder flere uger før forventet hvis de havde haft traditionel oplæring og læst den 80 siders lang manual. I USA skal der stærkere midler på VR skærmen end systemudvikling og robotter. Her handler det om at bedømme og tackle usikre situationer når betjentene træder ind i panoramarummet med VR skærme og headset på. Disse træningssessioner er stadig et eksperiment og skal uddanne betjentene i bedre at kunne afvikle et farligt scenarie uden blodsudgydelser når de kommer ud i den virkelige verden.

 

Generelt har VR rigtig mange applikationer i vores verden i dag, ikke blot på den teknologiske front, men også som en hjælp til flere aspekter af vores dagligdag. En dagligdag der nok vil ændre sig markant i de kommende år i takt med at teknologier som VR, robotter og meget andet bliver mere banebrydende.